Iz medija

Dr.sc. Martina Linarić: 'Nagli gubitak težine itekako može biti stresan za organizam'

Svi mi kad dođe do nakupljanja suvišnih kilograma htjeli bismo da se istih riješimo preko noći, no moramo znati da time dovodimo organizam u neprirodno stanje, disbalans i moramo biti svjesni posljedica koje nas mogu zadesiti. Stoga nagli gubitak težine itekako može biti stresan za organizam...

Listopad,2019

Pročitaj više

Život na vagi: 'Grižane i crikvenički kraj bili su savršeni za snimanje nove sezone'

Ova je sezona snimana u Grižanama; kandidati i dio produkcijskog tima bili su smješteni u Boutique B&B Mali Pariz u Grižanama koji vodi nutricionistica Martina Linarić.

''Kandidati su imali prilike isprobati razne morske varijante hrane te namirnice koje možda do sada nisu imali prilike jesti poput chia sjemenki, maca praha, spiruline te još mnogo drugih magičnih pripravaka iz Martininog opusa....''

Rujan,2019

Pročitaj više

Prvi Junior kamp za mršavljenje: Čak 80% pretile djece postaju pretili odrasli, a ovaj program to će promijeniti

U cijeli proces uključeni su i roditelji čija je suradnja od iznimne važnosti, pogotovo po pitanju prevencije koja je izuzetno važna. Najbolji način spriječavanja nastanka problema su praćenje tjelesne težine djeteta, kao i edukacija cijele obitelji, pogotovo ako u njoj ima članova koji imaju nezdrav životni stil.


Upravo zbog toga je potrebno proširiti fokus i na djetetu bliske osobe jer svi znamo da djeca često kopiraju navike i postupke nas odraslih, rekla je nutricionistica Linarić.
Nutricionistica Martina Linarić smatra da je fizička aktivnost u školama zanemariva, a ni jelovnici često ne nude kvalitetnu hranu pa su u sklopu projekta Crikvenica – Zdravi Grad proveli nekoliko radionica za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, a cilj je proširiti ih na ostale obrazovne i sportske ustanove.

Rujan,2019

 
Pročitaj više

Želite i sami jesti zdravo? Evo kako izgleda jelovnik kandidata u 
'Životu na vagi'

Tijekom dana kandidati imaju i do 6 obroka. Tako nam jedan dan čine zajutrak, doručak, ručak, užina, večera i ponekad mala večernja užina. Za zajutrak obično jedemo žitarice sa sjemenkama te svježim ili orašastim voćem.
Za doručak imamo povrtno/voćni smoothie, za ručak meso ili ribu, izvor UH (riža, krumpir, žitarice i sl.), povrće i salatu, a za užinu je obično voćka ili si ponekad priuštimo zdravu slasticu, kao primjerice sladoled od manga i banane (koji kandidati sami rade). Za večeru su tu povrće, jaja ili riba, salata, malo kruha.

Rujan,2019

Pročitaj više

Nutricionistica Martina Linarić brinut će o prehrani kandidata: 'Ovo je za mene također veliki izazov'

Dr. sc. Martina Linarić ima zadatak u ovoj sezoni 'Života na vagi' sastaviti individualne jelovnike za kandidate te ih naučiti kako da si sami pripremaju zdrave i balansirane obroke.

"Zdrava prehrana za mene znači način života, to nije nešto što nećemo naučiti i probuditi kroz pet do deset dana nego je to nešto što ćemo usvojiti i na taj način živjeti", otkrila je nutricionistica. 

"Osim što se bavim nutricionizmom, moja velika strast je i kuhanje zdarvih obroka, a to želim prenijeti na kandidate. Ovo je za mene također veliki izazov jer, osim što ćemo mijenjati prehrambene navike, mijenjat ćemo i živote", zaključila je nutricionistica naposljetku.

Kolovoz,2019

Pročitaj više

Grižane dobile ponudu za posebne goste: Mali Pariz prvi boutique hostel u Vinodolu

Vinodolska dolina dobila je prvi hostel, boutique hostel Mali Pariz u Grižanama. Moto hotela mogao bi glasi ti - zdrav život, zdrava prehrana. Vlasnica Martina Linarić imala je kuću za odmor, no željela je napraviti korak više te kao nutricionist u ponudu uključiti svoje znanje. Možda je Vinodolska općina mogla dobiti i mali hotel u selu Marušići umjesto hostela, no nefleksibilni zakoni koji identične obaveze nameću malim obiteljskim hotelima i gigantima s 200 soba, iznjedrili su odluku o otvaranju hostela.

Kolovoz, 2017

Pročitaj više

Božićna radionica u Thalassotherapiji Opatija

Prethodno Božićnim blagdanima, za koje se usko veže raskoš namirnica i okusa na našim stolovima,vrijeme kada jedemo i više nego šta bismo trebali, vođeni opuštenom atmosferom, toplinom doma i raznim okusima namirnica i obroka koje se nađu ispred nas. Kako tome svemu odoljeti, a da ipak u svoj toj blagdanskoj raskoši sačuvamo naše zdravlje, ponajprije zdravlje kardiovaskularnog sustava. S temom ''Blagdani u srcu i za srce'' za pacijente Thalassotherapije Opatija pripremili smo blagdansku radionicu pripreme zdravih jela i slastica, kako bi i za ovo vrijeme blagdana ipak pripazili na svoje zdravlje.

Prosinac, 2016

 
Pročitaj više

Radionice pripreme zdravih slastica

U dječjem vrtiću Radost Crikvenica, u prosincu 2016.g., održana je interaktivna radionica pripreme zdravih slastica. Veliki odaziv roditelja i njihovih najmlađih posebno nas je oduševio jer kako mi nutricionisti uvijek volimo naglasiti - prevencija je temelj zdravlja!
Tako smo demonstrirali, pripremili, a naposljetku i kušali kolač od cikle, kekse od zobenih pahuljica, energetske pločice sa sjemenkama i sušenim voćem, kuglice od griza i kokosa, za svakog ponešto. Nama je najvažnije da su se djeci slastice pripremljene na ovakav način zaista svidjele, što znači da je djeci zdrav obrok pripremljen na zabavan način, vizualno prihvatljiv, a potom i ukusan, zaista nešto na čemu mi odrasli moramo ustrajati i stvoriti kod djece zdrave prehrambene navike. Nadamo se da ćete kroz našu fotogaleriju barem djelomično doživjeti našu malo radionicu, recepte za pripremu ovakvih slastica Vam donosimo u rubrici recepti! U slast!!

Studeni, 2016

Pročitaj više
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram